laupäev, 19. oktoober 2013

Väga vürtsikas kanasupp

Ükspäev hakkas üks mu sõber rääkima, et Tartus ühes restoranis pakutakse nii head vürtsikat suppi, et ma võiksin ka seda teha proovida. Kuna ise väga vürtsikaid toite ei söö ning ka seal restoranis seda söömas polnud käinud, siis oli mul vaja mingisugust retsepti, kust enamvähem näha, mis sisse läheb. Leidsin siis netist ühe retsepti, mille tegin veidi ümber. Supp on vägaväga vürtsine- eriti minu jaoks. Mu sõber küll ütles, et võiks olla vürtsikam, aga eks igaüks saab ise teha enda maitse järgi :) Supi valmistamine võttis üsna palju aega ning vaeva. peaks arvestama ~2h-ga .
 Vaja läheb :
Kanakintsud/kanakoivad
porgandid
kapsas
juurseller
porrulauk
mugulsibul
ingver
küüslauk
paprika (+otsad, seemned )
tšillikaunad
must terapipar
nelk
roheline terapipar

loorber
petersellivarred
šampinjonid
punane sibul
valge pipar
sirdun
kartulid

Valmistamine :
puljong :
Potti panna külma vett ning sinna sisse kanakintsud/-koivad. Riisuda vahtu.
porgandid,juurseller, porrulaugu roheline osa, mugulsibul, küüslauk, ingverijuure jupp, paprikaotsad ja -seemned, tšillikaunad - kogused vali ise. Tükeldada need veidi väiksemaks ja röstida ( ehk õli või muud rasvainet ei kasuta!)kuumal pannil õrnalt kõik läbi. Kui potist enam vahtu ei tule, lisada kõik need asjad sinna sisse.Samuti lisada maitseained : loorberilehed, nelk, must ja roheline terapipar, petersellivarred. Pigistada natukene sidruni mahla ning seejärel lisada ka see neljaks lõigatuna potti.
Edasi keeta puljongit tasasel tulel ~ 45min -1h.Sool lisada alles lõpus või isegi peale kurnamist. Kui puljong on valmis, siis kurnata see ning võtta välja porgandid, ingver ja kana.
 Supikraam :
Lõigata ribadeks kapsas, paprika, ning ka porgandid, mis on võetud puljongist. Viilutada šampinjonid. Porru ning punane sibul lõigata rõngasteks.Kartulid lõigata kuubikuteks. Ingverijuur ja küüslauk hakkida peenikeseks ning seejärel kuumutada pannil kõik õliga kergelt läbi (ehk passeerida ) Nokkida kana kondi küljest lahti ning lõidata see samuti ribadeks..Lisada kõigepealt puljongisse kartulid ning kapsas ( sest need on kõvad) ning lasta neil seal keeda niikaua kuni need on enam-vähem pehmed. Seejärel lisada ka teised asjad puljongivette ning lasta ilusti keema. Maitsestada soola ning valge pipraga. ja voila supp ongi valmis :)
Head isu !!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar